Chrupiące ciastka o smaku cappuccino Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I i Faza naprzemienna Faza II – Desery

Składniki:

- 1 jogurt naturalny 0%
- 2 łyżki maki kukurydzianej (np.: Maizena)
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 4 łyżki slodzika w proszku
- 2 jajka
- 3 łyżki serka homo
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą bardzo dokładnie. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni C. Ciasto nakładać łyżką na wyłożonej blaszce papierem do pieczenia. Z tej porcji wychodzi około 20 małych ciastek. Ciastka piec około 20 minut i zdjąć je z blachy, gdy już będą zimne.


4 Responses to “Chrupiące ciastka o smaku cappuccino Dukana”

  1. Ewa pisze:

    Robiłam i pyszne, ale za drugim razem lekko zmodyfiowałam.
    Jeżeli masz blaszkę do mufinek wytarczy kupić bibułki do pieczenia mufinek, wtey ciasto nie będzie się rozlewać oprócz tego dodałam po 1 łyżce otrąb i serka, 0,5 łyżki kawy i łyżeczka cynamonu. Piec w piekarniku z nawiewem. Najlepiej odchodzą z papierków na drugi dzień.

  2. marta pisze:

    a jakiej wielkosci ten jogurt?

  3. Natalia pisze:

    Ciastka wyszły dobre ale za cienkie, bo strasznie się rozlewało jak wylewałam na blachę. Też już myślałam, żeby zrobi je w takich formach, byłby lepszy efekt. A i dam następnym razem trochę mniej jogurtu może. Do smaku też jeszcze coś innego dodam. Ale bardzo polecam :)

  4. Ania pisze:

    Za radą poprzednich opinii użyłam do pieczenia foremek do muffinek. Ciastka są pyszne, tylko nie wychodzą mi chrupiące.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free