Ciasteczka owsiane na szybko

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa Faza I – Desery

Składniki na sześć sztuk:

- 9 łyżek otrebów owsianych
- 4 łyżeczki słodziku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cynamonu
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- ubite białko z jajka
- 6 kropelek aromatu vaniliowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać za pomocą łyżki. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, a na to uformować sześć ciasteczek. Piec w 180 stopniach przez około 13 minut.


44 Responses to “Ciasteczka owsiane na szybko”

  1. Natali pisze:

    ciasteczka wlasnie wystygly. sa przepyszne, chrupiace na zewnatrz, mieciutkie w srodku, pachna wspaniale, najchetniej zjadlabym wszystkie na raz :) ziekuje

  2. agnieszka pisze:

    naprawdę pyszne!

  3. Ewa pisze:

    świetne! Ja wcinam jak jeszcze są cieple z jogurtem naturalnym :-)

  4. Nessi pisze:

    Polecam!!! Sa przepyszne, na cieplo czy na zimno, z jogurtem czy bez, stanowia cudowna odmiane w tej diecie :)

  5. luzyrajtuzy pisze:

    właśnie wyjęłam z piekarnika:)
    pyszności :)

  6. martyna pisze:

    nie da się jeść :o za słodkie!

  7. Beata pisze:

    jak dla mnie też za slodkie ;/,lepsze bez słodzika :)

  8. caro pisze:

    a można zamiast pieczenia usmażyć je na patelni bez tłuszczu??

  9. oli pisze:

    pychotki , zrobilam je z jogurtem naturalnym kokosowym .Nie wiem czy mozna ale

  10. zxey pisze:

    ja dodaję aromatu migdalowego, a zamiast jogurtu zsiadle mleko. pychotka

  11. ekka pisze:

    rewelacja!!! polecam

  12. Magda pisze:

    Miły substytut u koło ratunkowe podczas głodu smakowo-słodkiego! ;) Polecam z jogurtem lub kefirem owocowym – pyyyycha!

  13. beata pisze:

    Polecam jako slodka przekaske serek homogenizowany 0% wymieszany z kakao i slodzikiem :)

  14. LadyTo0fat pisze:

    Robiłam z otrębów orkiszowych, więc wyszło mało kalorii i jako że nie jestem na dukanie mogłam sobie pozwolić zjeść całość. ;) I dodałam łyżkę płatków owsianych oraz słonecznik. Smaczne, ale następnym razem bardziej poeksperymentuję, żeby miały bardziej wyrazisty lub nieco inny smaczek.

  15. mała pisze:

    Super ciasteczka. Szybko się robi, są puszyste i pięknie pachną…

  16. klaudia pisze:

    dobre chociaz tylko mi smakuja! bardzo dobra odmiana jak sie juz jest 6 dzien na diecie! polecam

  17. klaryska pisze:

    moje wyszly za malo slodkie, i chyba za grube, od dolu ladnie sie przyrumienily, jednak od góry są miekkie.. ale i tak sa dobre

  18. ilona pisze:

    sa pyszne.robie jeszcze raz, bo maz pewnie mi zje

  19. Aga pisze:

    Sa pyszne!!! Ja zawsze robię podwójna porcje,gdyż jestem na diecie razem z siostra :) )) lekko zmodifikowalam przepis,ja daje 2 całe jajka i jogutr muller light (175g) i pieke w malych foremkach do muffinek,są wilgotność,puszyste poprostu wyśmienite:)))

  20. monika pisze:

    nie wiem czy to dobrze ale ja zjadlam 10 mufinek jednego dnia. bylo super one kawusia i ja.

  21. misty pisze:

    Jeżeli chodzi o konsystencję, to wyszły super! (ostatnie 3-4min włączam jeszcze termoobieg żeby się ładnie przyrumieniły).

    Na początku dałam 2 łyżeczki słodzika (bo wszyscy pisali, że są za słodkie) i nie wyszły wcale słodkie. Kolejnym razem dałam 4 (jak w przepisie) i nie było żadnej zmiany. Ja normalnie napojów nie słodzę wcale, a do wypieków daję ograniczoną ilość, więc wątpię żeby to była kwestia moich kubków smakowych przyzwyczajonych do dużej ilości cukru ;)

    Może używam jakiegoś “lewego” słodzika? Jakiego Wy używacie do pieczenia?

  22. GRUBY pisze:

    ZJEBANE

  23. GRUBY pisze:

    ZDYMSONIONE

  24. Ania pisze:

    4 łyżeczki słodzika ? O nie nie nie ! Myślę, że nawet dwie to za dużo… dlatego mi nie wyszły ani pierwszy ani drugi raz :(

  25. Asiorek pisze:

    Ciastka pycha!!!!!

  26. Fifi pisze:

    ciastka pyszności:)nie jestem na diecie dukana więc pozwoliłam sobie dodać suszone żurawinki, migdały i nasiona dyni i słonecznika, są jeszcze smaczniejsze…mam zamiar zarazić nimi całą rodzinę:)

  27. Fifi pisze:

    zmodyfikowałam trochę przepis i dodaję 1/4 szkl. mleka 0% sa wilgotniejsze i przez to smaczniejsze:)

  28. natalia pisze:

    Hm przepis ok ! ale przypominam ze w 1 fazie powinno sie jesc otręby ale nie wiecej niż 3 łyzki stołowe dziennie!!!!!!

  29. Joanna pisze:

    ciasteczka wyszły pyszne :) fajny przepis :) ja dodatkowo dodałam troszkę rodzynek :)

  30. Asia pisze:

    Aga czy moglabyś wrzucić cały twój przepis ?co zrobic z tymi jajkami ? Też ubijac?Prosze o twój przepis

  31. Ania pisze:

    ile takie ciasteczko może mieć kcal?

  32. Anonim pisze:

    są super wlasnie je zrobiłam i konsumuje je razem z moją mamusią popijając kawkę

  33. basia pisze:

    Wspaniałe, właśnie się zażeram do kawusi! Dzięki za przepis, wejdą na stałe do mojego menu! :-)

  34. basia pisze:

    Aha – jeśli chodzi o słodzik, to ja używam ksylitolu.

  35. Magda pisze:

    a ja dodałam otręby żytnie(7 łyżek) i 2 łyżki otrąb granulowanych z truskawką są dzięki temu chrupiące, a nie wilgotne(oczywiście jak kto woli). Przepis super. zamierzam eksperymentować ze składnikami:)

  36. qwert pisze:

    całkiem dobre, b.syte
    ale za dużo tych otrębów, i potrzebne raczej 2 białka – bo inaczej klapną.
    ja dodaje aromatu migdałowego

  37. Rita pisze:

    Super ciasteczka! Z pośpiechu nie dodałam jogurtu, ale i tak fajne wyszły. Cynamon świetnie podkreśla smak ciasteczek i ten zapach…hmmm, marzenie.

  38. Upo pisze:

    ja swoje uksztaltowałam w serduszka. Wyglądają przepięknie. Cudownie pachnie cały dom cynamonem. Są przepyszne. Dodałam slodzik płynny i aromat rumowy. Polecam:)

  39. Lena pisze:

    Jak dla mnie rewelacja;) Polecam serdecznie;)

  40. Madzia pisze:

    Ciastka pycha na ciepło i na zimno, zjadłam już 4 , nie wiem czy tamte 2 które mi zostały wytrzymają do jutra , ale jak je zjem to robię nowe- tylko powiedzcie mi ile można zjeść tych ciastek jak się jest na 1 fazie diety-8 dzień jestem
    Pozdrawiam ciepło

  41. mordor pisze:

    Dobre.. było pierwsze. Potem się tak zasłodziłam drugim.. lepiej z tym słodzikiem nie szaleć, potem można zawsze ciasteczka oblać jogurtem ze slodzikiem lub dla tych mniej restrykcyjnie przestrzegających diety- miodem( będzie na pewno smaczniejsze i co ważniejsze-zdrowsze) ;)

  42. Magdalena pisze:

    Ciasteczka bardzo smaczne – z dodatkiem cynamonu smakują doskonale. Zrobiłam tez wersję na słono, z ziołami prowansalskimi, tymiankiem i bazylią oraz drugą wersje na dzień proteinowo-warzywny, z ziołami, suszonymi pomidorami i drobno pokrojoną oliwką. Wyśmienite, zastąpiły mi chleb na śniadanie, jadłam je z wiejskim twarożkiem light. Polecam!!!

  43. Anita pisze:

    Casteczka mają piekny wygląd, za to w smaku to głównie proszek do pieczenia.

  44. Candreen pisze:

    cudowny zapach, zwłaszcza dla milosników cynamonowych wypieków, co do smaku, pierwszy był niedobry, ale niedobór slodkości na codzień uczynił z nich nie lada smakołyk :D

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free