Ciasto czekoladowe Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna/ Faza II i Faza utrwalenia Faza III – Desery

Składniki:
- 10 gram kakao
- 3 jajka
- gałka muszkatołowa
- 1 łyżka lub więcej słodzika

Sposób przygotowania:
Ubić żółtka ze słodzikiem i kakao, z białek natomiast ubić sztywną pianę. Delikatnie połączyć pianę z kremem z kakao, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Gotową masę wlać do formy lub mniejszych foremek. Piec około 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.


2 Responses to “Ciasto czekoladowe Dukana”

  1. Kinga pisze:

    Zapomniałam dodać gałkę muszkatołową, ale i tak bardzo smaczne :) . Po 15 minutach pieczenia środek był lekko płynny, ale to pewnie kwestia wielkości naczynia, w którym się piecze. Ma konsystencję ptasiego mleczka :)

  2. Dziulka pisze:

    Pyszne! Ja przekroiłam ciasto wzdłuż. Serek homogenizowany np. z Lidla 3%, wymieszałam ze słodzikiem i kilkoma kroplami aromatu śmietankowego i przełożyłam deser. Polecam.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free