Faszerowane jajka z tuńczykiem

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z jajek / Dania z ryb

Składniki:
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 100 gram chudego twarożku
- 2 łyżki chudego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka ulubionej musztardy
- natka pietruszki
- kapary (wedle uznania)
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. W miseczce wymieszać: rozgniecione żółtka, twarożek, tuńczyka, musztardę, trochę posiekanej natki pietruszki i ewentualnie dwie łyżeczki posiekanych kaparów. Doprawić. Tak przygotowany farsz umieścić w połówkach jajek.

jajka faszerowane tuńczykiem


5 Responses to “Faszerowane jajka z tuńczykiem”

  1. sylwia pisze:

    piękne! :) zrobię w weekend

  2. tikulinka pisze:

    Hej jajka 1 klasa pyszne, dziś w pracy oglądałam przepisy i stwierdziłam że to zrobię i właśnie jem :) mniam mniam

  3. Beata pisze:

    ja dzis robie sobie na Swieta, ciekawe czy bedzie smaczne. Wesolych Swiat wszystkim zycze:)

  4. Beata pisze:

    fuuuujjjj ooobrzyyyydliiiiweeee, nie wiem jak ja wytrzymam na tej diecie:(

  5. Małgosia pisze:

    Beatko, myślę, że wytrzymasz jeżeli chcesz zgubić zbędne kilogramy. Możesz nadal zajadać się tłustymi (czy na pewno smacznymi?) potrawami, które nie będą sprzyjać Twojej wadze ani Twojemu zdrowiu. Ja natomiast dziękuję za te wszystkie przepisy. Ponad dwa lata temu byłam na diecie Dukana. Zgubiłam 13 kg. Z 69 na 56. Teraz troszeczkę przytyłam (ważę 60 kg). Postanowiłam więc ograniczyć przede wszystkim węglowodany. Przepisy na tej stronie są bardzo pomocne, dzięki nim nie jadłam codziennie duszonego kurczaka :)

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free