Flaczki z boczniaka

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Faza utrwalenia / Faza III – Zupy

Składniki:

- 0,5 kg boczniaków
- 3 pietruszki
- 2 pory
- średni seler
- 2 cebule
- 4 marchewki
- 4 szklanki bulionu warzywnego – może też być z dietetycznej kostki
- liść laurowy
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 0,5 łyżeczki imbiru
- 0,5 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- sól, pieprz,
- 2 łyżeczki majeranku suszonego
- szczypta mielonej ostrej i słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Por i cebulę pokroić w plasterki i poddusić na patelni lekko posmarowanej oliwą. Boczniaki pokroić w paseczki. Umyte i obrane marchewki oraz pietruszki również pokroić w wąskie paski i wrzucić do garnka z bulionem. Jak się zacznie gotować dodać boczniaki i wszystkie przyprawy. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Smacznego!


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free