Galart z indyka

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z indyka

Składniki:

- 2 nogi z indyka
- pół selera i 1 por
- 2 średnie marchewki
- 3 jajka na twardo
- żelatyna
- przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Nogi z indyka obieramy ze skóry i gotujemy w około 1 litrze wody. Gotujemy około 20 min, jeśli na powierzchni wody zrobi się taka jasna piana / nalot usuwamy go łyżeczką. Następnie dodajemy pokrojoną w talarki marchew i inne warzywa i gotujemy wszystko aż mięso i warzywa będą miękkie. Nóżki wyciągamy z wywaru, oddzielamy mięso od kości i rozdrabniamy je na małe kawałki. Jajka na twardo obieramy, kroimy na połówki i wkładamy po pół na dno pojemniczków, w których będziemy przygotowywać galart. Na połówkę jaja kładziemy mięso i trochę warzyw. Każdy pojemniczek zalewamy rosołem pozostałym po gotowaniu pomieszanym z żelatyną (zgodnie z proporcjami na opakowaniu). Pojemniczki chłodzimy w lodówce aż galareta zgęstnieje.


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free