Karp duszony w porach

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z ryb

Składniki:

- 1 nie za duży karp o wadze około 1 kg
- 1 szklanka białego wina
- 1 szklanka bulionu rybnego
- 2 plasterki cytryny + sok z cytryny
- około pół kilograma pora
- przyprawy: sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dla każdego kto planuje święta Bożego Narodzenia na diecie Dukana przygotowaliśmy przepis na smacznego karpia. Nie jest to może tradycyjny wigilijny karp ale myślę, że będzie Wam smakował. Rybę dzielimy na 4 części, tak zwane dzwonka. Przyprawiamy ją solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Pory myjemy, kroimy wzdłuż, a następnie na pół talarki. Pokrojony por zalewamy bulionem rybnym i dusimy około 5 minut. Następnie wkładamy do niego karpia i zalewamy białym winem. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez mniej więcej jeszcze 30 minut.


3 Responses to “Karp duszony w porach”

  1. jessie pisze:

    Karpik genialny! podałam go wczoraj gościom na kolacje urodzinową- wszyscy sie zachwycali! a jak powiedzialam, że to przepis zgodny z dieta dukanowa, byli zdumieni, że tak pyszne rzeczy można jeść na diecie! polecam!

  2. gość pisze:

    Bardzo dobry palce lizać

  3. gość pisze:

    łatwy do przygotowania ,bardzo dobry

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free