Kiełbasa biała Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z kurczaka / Dania z indyka / Dania z mięsa mielonego

Składniki:

- 1,5 kg mięsa z indyka lub kurczaka
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- kminek
- czosnek
- majeranek
- liść laurowy
- owoc jałowca
- niecała szklanka wody
- naturalne flaki lub sztuczne

Sposób przygotowania:

Mięso przepuścić przez grube sito maszynki do mielenia. Zmielić drobno wszystkie przyprawy. Później wymieszać wszystko razem, dodając wodę. Wymieszać tak aby masa dobrze się kleiła. Na końcu dodajemy rozgniecione 2 ząbki czosnku, lub mniej jeżeli kiełbasa ma być łagodniejsza. Kiełbasę wpakować we flaki i wrzucić do wrzącej wody, gotować około 15 minut nie dopuszczając do wrzenia. Kiełbaski są bardzo kruche, ale smakują podobnie do białej kiełbasy. Można je zabrać ze sobą np. do pracy. Smacznego!


4 Responses to “Kiełbasa biała Dukana”

  1. Mlg pisze:

    Przepis wydaje się fajny. Tylko gdzie można kupić flaki?

  2. Olka pisze:

    Też mnie ten przepisy zainteresował :) , flaki dostaniesz bez problemu np. tutaj:

    http://allegro.pl/jelita-na-kielbase-flaki-kielbasnica-15-m-i1343047556.html?ap=2&aid=7103069&bid=2061

  3. ela pisze:

    Kiełbaska wyszła super, polecam wszystkim. Flaki można też dostać w niektórych mięsnych lub ubojniach

  4. monika pisze:

    mozna farsz wlozyc do sloika i wekowac powstanie konserwa super na biwak.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free