Krem pomidorowo – tuńczykowy

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II i Faza utrwalenia / Faza III – Dania z ryb / Zupy

Składniki:

- puszka z tuńczyka w sosie własnym

- 2 lub 3 ząbki czosnku

- 0,5 litra gęstego sosu pomidorowego

- oregano

- bazylia – najlepiej świeża

- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Czosnek pokroić i podsmażyć chwilkę na teflonowej patelni, do tego dodać sok pomidorowy i chwilę podgotować na małym ogniu, aby zrobił się gęsty krem. Dodać odsączonego tuńczykia i doprawić i na końcu udekorować świeżą bazylią.


One Response to “Krem pomidorowo – tuńczykowy”

  1. misty pisze:

    Jak dla mnie rewelacja!
    Dodałam tylko trochę startej skórki z cytryny i podałam z kleksem jogurtu 0% ozdobionym natką pietruszki.
    Idealny start fazy naprzemiennej w zimie :)

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free