Leczo Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z indyka

Składniki:

- 2 czerwone papryki
- 6 dużych pieczarek
- 2 średnie cebule
- 1 duży ząbek czosnku
- pomidory w puszcze
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- papryka słodka w proszku
- papryczka pepperoni lub papryka ostra mielona
- sól

Sposób przygotowania:

Włożyć mięso na patelnię teflonową na małym ogniu. Lekko podpiec i przełożyć do garnka. Następnie na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę, czosnek i na końcu pieczarki i papryczkę chilli. Jak już warzywa zmiękną dodać pomidory w puszcze, paprykę słodką i posolić. Dodać zawartość patelni do garnka z indykiem i poddusić na małym ogniu około pół godzinny. Można doprawić leczo jeszcze ziołami – takimi jakie lubimy. Oregano lub zioła prowansalskie będą fajnie pasowały.


6 Responses to “Leczo Dukana”

  1. Ewa pisze:

    Warto dodać cukinię :) Palce lizać

  2. dorcia pisze:

    bardzo pyszne danie polecam

  3. Aneta pisze:

    REWELACJA,PODPISUJĘ SIĘ OBIEMA RĘKAMI, PO PROSTU PYCHA…
    TEŻ DODAŁAM CUKINIĘ ;)

  4. lucius pisze:

    mistrzostwo świata
    pomieszałem paprykę świeżą z konserwową

  5. j pisze:

    w dicie dukana niema soli !!

  6. krystian pisze:

    właśnie robie juz pachnie

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free