Muffinki mięsne II wersja pieczarkowa

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna Faza II – Dania z mięsa mielonego

Składniki na sześć muffinek:

- 1 duże jajko
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- ząbek czosnku
- średnia cebula
- 400 g pieczarek
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- 2 łyżki otrębów owsianych
- sól, świeżo mielony pieprz
- zioła prowansalskie
- mały pęczek natki pietruszki według uznania

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy mięso, jajko, posiekaną cebulę, posiekane pieczarki, otręby owsiane, łyżeczkę musztardy, sprasowany czosnek, zioła, pieprz i sól. Jeżeli lubimy możemy dodać do masy posiekaną natkę pietruszki. Z masy formujemy sześć kotletów. Otwory foremki muffinkowej wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze kotlety. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Przed wyciągnięciem sprawdzić, czy mięso się dopiekło. Dobrze smakują na ciepło i na zimno.


6 Responses to “Muffinki mięsne II wersja pieczarkowa”

  1. Pete Andrews pisze:

    Czas przygotowania: 40 minut Pulpety: Mięso mielone i pokrojone suszone pomidory wrzucamy do miski. Mięso doprawiamy 2 dużymi łyżkami posiekanej świeżej bazylii. Dodajemy 1 małą, płaską łyżeczkę musztardy Dijon, następnie doprawiamy białym pieprzem i solą. Całość dokładnie wyrabiamy rękoma, następnie dodajemy 1 jajo i wyrabiamy mięso na gładką, jednolitą masę.

  2. Olin K. Park pisze:

    Kotlet wieprzowy, około 100 g, umyć, osuszyć i pokroić na podłużne kawałki. 1/2 marchwi, 2 pieczarki, 1/6 główki kapusty pekińskiej oczyścić, umyć i poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i podsmażyć na niej mięso i marchew, dodać pieczarki i kawałeczek świeżego, posiekanego imbiru i smażyć 10 minut. Dodać sos sojowy, kapustę i smażyć 10 minut.

  3. Czas przygotowania: 40 minut Pulpety: Mięso mielone i pokrojone suszone pomidory wrzucamy do miski. Mięso doprawiamy 2 dużymi łyżkami posiekanej świeżej bazylii. Dodajemy 1 małą, płaską łyżeczkę musztardy Dijon, następnie doprawiamy białym pieprzem i solą. Całość dokładnie wyrabiamy rękoma, następnie dodajemy 1 jajo i wyrabiamy mięso na gładką, jednolitą masę.

  4. Składniki: Na ciasto nalesnikowe: -1,5szklanki mąki -pół szklanki mleka -pół szklanki zimnej wody -2 jajka -płaską łyżeczkę soli -pieprz -szczyptę suszonej bazyli -1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Ponadto: -0,5kg piersi z kurczaka -15-20 dag sera zółtego -olej do smażeniaSposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą,szczyptą pieprzu, bazylią i sodą.Dodać jajka mleko i wodę dokładnie wymieszać mikserem. Mięsopokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do masy naleśnikowej dodać pokrojone mięso i ser, dokładniewymieszać. Na rozgrzaną patelnie kłaść po jednej łyżceprzygotowanej masy smażyć na jasno brązowy kolor (Najlepiejkilka krotnie przewracać kotlet na patelni). Gotowe kotletypodawać z ziemniakami z wody.

  5. Pulpety: Mięso mielone i pokrojone suszone pomidory wrzucamy do miski. Mięso doprawiamy 2 dużymi łyżkami posiekanej świeżej bazylii. Dodajemy 1 małą, płaską łyżeczkę musztardy Dijon, następnie doprawiamy białym pieprzem i solą.Całość dokładnie wyrabiamy rękoma, następnie dodajemy 1 jajo i wyrabiamy mięso na gładką, jednolitą masę. Smarujemy ręce oliwą. Z mięsa formujemy małe pulpety. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy pulpety na złoty kolor. Przesmażone pulpety wykładamy na talerz.

  6. Czas przygotowania: 40 minut Pulpety: Mięso mielone i pokrojone suszone pomidory wrzucamy do miski. Mięso doprawiamy 2 dużymi łyżkami posiekanej świeżej bazylii. Dodajemy 1 małą, płaską łyżeczkę musztardy Dijon, następnie doprawiamy białym pieprzem i solą. Całość dokładnie wyrabiamy rękoma, następnie dodajemy 1 jajo i wyrabiamy mięso na gładką, jednolitą masę.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free