Ostra zupa rybno krewetkowa

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Zupy

Składniki:

- 2 filety z białek ryby
- mały kawałek pora (wystarczy kilka cm) i mała cebula dymka wraz ze szczypiorkiem
- 20 dużych krewetek (ugotowanych, mrożonych)
- 0,5 kostki warzywnej
- przyprawy: pieprz, ostra papryka, sól
- łyżka soku z cytryny
- łyżka przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Przepis na pikantną zupę rybną Dukana o orientalnym smaku. Pora i cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy w pióra / paseczki i wrzucamy do garnka. Do tego dodajemy kostkę warzywną, ostrą paprykę (ok 1/4 łyżeczki) i rozgnieciony ząbek czosnku. Wszystko to zalewamy pół litrem wrzątku i gotujemy około 5 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, krewetki i zamrożoną rybę (w całości). Gotujemy naszą zupę tak długo aż mrożone filety rozpadną się na kawałki (powinno zająć to między 5 a 10 min). Na koniec dodajemy soku z cytryny i ewentualnie przyprawy do smaku.


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free