Panga w ziołach

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z ryb

Składniki:

- filety z pangi
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Na sos:
- trzy łyżki chudego jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- świeże zioła do wyboru: bazylia, kolendra lub oregano
- szczypta vegety

Sposób przygotowania:

Rybę posypać ziołami, solą i pieprzem. Zawinąć w folię albuminową i zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 C przez 15 – 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polać rybę przygotowanym sosem. Smacznego!


8 Responses to “Panga w ziołach”

  1. nan_cy pisze:

    Moja droga Panga nei jest dozwoloną rybą. Ona nie ma białka. Jest faszerowana chemią:/ nie sprawdzasz coś tych przepisów.

  2. Ag pisze:

    Mylisz pojęcia nan_cy. Zależnie od źródeł zarówno polskojęzycznych jak i angielskojęzycznych 100g pangi zawiera od 18 do niecałych 24 gramów białka :) .

    To, że dostępna w naszych sklepach panga jest niezdrowa, ze względu na sposób jej hodowli, to już całkowicie inna sprawa.

    Weźmy np. Coca Cole Light, która również jest nafaszerowana chemią (i na pewno nie jest zdrowa), a jest dozwolona w diecie Dukana.

  3. Lu pisze:

    Pycha :)

  4. Zydzia pisze:

    Świetny przepis ;D Właśnie sobie zajadam :)

  5. kati pisze:

    ostatnio zrobiłam pangę i nie była dobra, była jakaś taka galaretowata, nigdy więcej jej nie kupię!

  6. ewa pisze:

    zamiast pangi można użyć innej ryby

  7. Świetny i pożywny przepis(nie dosłownie)!
    Dzięki :)

  8. netkaxd pisze:

    okropne ! nie polecam

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free