Papryki faszerowane Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z mięsa mielonego

Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
- 4 średnie papryki czerwone lub zielone
- pół cebuli i ząbek czosnku
- 2 jajka
- przyprawy sól, pieprz, słodka papryka lub inne według upodobań

Sposób przygotowania:

Papryki myjemy, wycinamy otwór na około łodygi i usuwamy wszystko ze środka. Mielone z indyka mieszamy z jajkami, posiekaną cebulą, wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Papryki napełniamy mięsnym farszem i ustawiamy pionowy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku około 45 minut. Druga metoda przygotowania papryk to gotowanie. Papryki umieszczamy w garnku i zalewamy wodą mniej więcej do połowy wysokości. Gotujemy aż mięso będzie gotowe.


5 Responses to “Papryki faszerowane Dukana”

  1. Jagoda pisze:

    szału nie ma…

  2. MARTA pisze:

    jagoda a jakie szału szukasz? haha chyba macicy

  3. Jagoda pisze:

    nie wydaje mi się, żeby Pani była ze mną na “ty”. Wyraziłam tylko swoje zdanie.

  4. nana pisze:

    no się szanowna pani jagoda sfoszyła Tu wszyscy są na TY

  5. aska pisze:

    Pewnie, że tu wszyscy na Ty. a Ty JAGODA nie pękaj, to tylko net więc nie stresuj bąka.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free