Pasztet jajeczny

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z jajek / Przepisy na Wielkanoc
Składniki:
- 12 jajek ugotowanych na twardo
- 2 jajka surowe
- 6 łyżek otrębów owsianych
- serek homogenizowany chudy około 75 ml
- sól, pieprz Cayenne
- szczypiorek (opcjonalnie w fazie II)

Sposób przygotowania:

Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać dwie łyżki posiekanego szczypiorku. W osobnej miseczce roztrzepać jajka z serkiem. Połączyć tą masę z ugotowanymi jajkami i przelać do foremki keksówki (najwygodniej silikonowej – nie trzeba wtedy używać papieru do pieczenia). Jeżeli używamy zwykłej foremki należy ją wyłożyć papierem, aby pasztet się nie przykleił. Zapiekać w 180 C stopniach przez około godzinę. Dobrze smakuje z sosem musztardowym Dukana.


One Response to “Pasztet jajeczny”

  1. Dorcia pisze:

    Prosty w wykonaniu i bardzo dobry :)
    W fazie naprzemiennej proponuję do niego ogórka kiszonego ;)
    Polecam.

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free