Pieczeń wołowa Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z wołowiny

Składniki:

- 1,2 kg mielonego mięsa wołowego
- 1 drobno posiekana cebula,
- 2 jaja na twardo i 2 jaja surowe
- 180 g niskotłuszczowego serka homogenizowanego
- przyprawy: sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surowe jajka, posiekaną cebulę, przyprawy i serek dokładnie mieszamy z mięsem. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilości oliwy i posypujemy mąką. Do naczynia wkładamy połowę mięsa, na wierzchu kładziemy pokrojone w plasterki jaja na twardo, a następnie na jajka kładziemy resztę mięsa. Całość pieczemy w piekarniku (180 stopni) przez mniej więcej godzinę.


One Response to “Pieczeń wołowa Dukana”

  1. [...] Sos ten pasuje idealnie na przykład do pulpetów z mięsa mielonego lub do takich dań jak pieczeń wołowa Dukana. [...]

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free