Placuszki z cukinii

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza II naprzemienna – Zapiekanki
Składniki:

- duża cukinia
- dwa jajka
- mała cebula
- 4 łyżki otrąb pszennych
- po kilka listków świeżych ziół: oregano, bazylii
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę natomiast zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Cukinię posolić i odstawić na jakieś dziesięć minut, aby puściła wodę. Nadmiar wody odlać, dodać otręby, przyprawy oraz posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię teflonową lekko nasmarowaną oliwą. Smażyć placuszki na średnim ogniu. Przewracać je w momencie, gdy brzegi będą złote. Placuszki najlepiej smakują z dipami jogurtowymi.


5 Responses to “Placuszki z cukinii”

  1. Monika pisze:

    jaja ida normalnie do masy ??

  2. Madzia pisze:

    Tak, do masy idą.

  3. M pisze:

    dupa nie placuszki z cukini! rozwalają się na patelni, nie ma nawet jak przeżucić :(

  4. Sylwia pisze:

    Pyszne..goraco polecam!
    Ponadto nalezy smazyc na malym ogniu, wtedy sie nierozpadna..

  5. Kuba pisze:

    a można dodac zamaist otręb skrobię kukurydzianą?

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free