Potrawka wołowa z papryką

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z wołowiny

Składniki:

- około 0,5 kg chudego mięsa wołowego pokrojonego w kostkę
- pół cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę i 1 ząbek czosnku
- 0,5 l chudego rosołu wołowego
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- warzywa: 1 zielona papryka, 1 czerwona papryka, 1 marchewka, 1 rzepa,
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki wody
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowinę podsmażamy na mocnym ogniu bez tłuszczu w rondlu lub na patelni z grubym dnem. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze minutę nieustannie mieszając. Następnie wlewamy na patelnię rosół i koncentrat pomidorowy. Dodajemy przyprawy do smaku. Gdy zacznie nasze danie zacznie wrzeć dusimy wszystko na małym ogniu około 20 min. W tym czasie dorzucamy pokrojone warzywa tak aby ugotowały się razem z mięsem. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną w 2 łyżkach wody mąkę kukurydzianą wlewamy do garnka i mieszając gotujemy jeszcze około 3 minut aż nasz sos zgęstnieje.


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free