Pstrąg z grilla

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I i II – Dukan dania rybne

Składniki:

- 2 pstrągi w całości

- cytryna

- 2 ząbki czosnku

- ulubione zioła

- mały pęczek koperku (w fazie II)

Sposób przygotowania:

Pstrągi umyć, doprawić ziołami, solą i pieprzem (również w środku).  Czosnek sprasować (po ząbku na każdego pstrąga) i wetrzeć w rybę. Pstrągi zawinąć w folię aluminiową i odstawić na około godzinę. I tak przygotowaną rybę piec na grillu. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem i polać delikatnie sokiem z cytryny. Smacznego.


7 Responses to “Pstrąg z grilla”

  1. Monika pisze:

    Pyszny!! dzis zrobilam, zapomnialam co prawda skropic cytryna ale i tak byl pyszny!!

  2. Pedro Flores pisze:

    Tak przygotowane ryby włożyć na folię aluminiową do naczynia żaroodpornego. Folię zawinąć tak, aby w środku było miejsce.

  3. Nolan L. Beck pisze:

    Tak przygotowane ryby włożyć na folię aluminiową do naczynia żaroodpornego. Folię zawinąć tak, aby w środku było miejsce.

  4. Aron Schwartz pisze:

    Tak przygotowane ryby włożyć na folię aluminiową do naczynia żaroodpornego. Folię zawinąć tak, aby w środku było miejsce.

  5. Pstrągi myjemy, suszymy, nacinamy delikatnie ostrym nożem w kilku miejscach w poprzek z obu stron. Czosnek rozgniatamy, siekamy, i nacieramy oba pstrągi w środku. Solimy i pieprzymy całą rybkę i faszerujemy ją kilkoma gałązkami natki pietruszki i połówkami plastra cytryny. Pstrągi delikatnie panierujemy w mące ziemniaczanej (wcieramy cienką warstwę w rybkę równo) i smażymy na rozgrzanym oleju (średnia moc palnika) na dużej patelni z każdej strony do uzyskania rumianego koloru (tak około 3-4minuty na stronę). Masło na osobnej patelni rozpuszczamy, dodajemy migdały i kapary i szczyptę soli, prażymy na niedużym ogniu dopóki migdały się nie przyrumienią. Przygotowujemy dresing i ziemniaczki. Składniki na sos mieszamy i dresing gotowy. Ugotowane pyrki kroimy w ćwiartki i obsmażamy na oleju z każdej strony na złoto, gdy są usmażone solimy do smaku. Pstrąga serwujemy polanego masłem z migdałami i kaparami, z dodatkiem ziemniaków i dresingu chrzanowego, podajemy go z ćwiartkami cytryny, oprószonego natką.

  6. Jestem w trakcie stosowania od wczoraj. ;] Póki co -1,7 kg, samopoczucie ok. Tylko strasznie mnie ‘przeczyszcza’. Pstrąg z grilla (faza I i II)Składniki:- 2 pstrągi w całości- cytryna- 2 ząbki czosnku- ulubione zioła- mały pęczek koperku (w fazie II)Przygotowanie:Pstrągi umyć, doprawić ziołami, solą i pieprzem (również w środku). Czosnek sprasować (po ząbku na każdego pstrąga) i wetrzeć w rybę. Pstrągi zawinąć w folię aluminiową i odstawić na około godzinę. I tak przygotowaną rybę piec na grillu. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem i polać delikatnie sokiem z cytryny.Dip musztardowo – jogurtowySkładniki:- mały jogurt naturalny- 1 lub 1,5 łyżeczki musztardy miodowej (np. Kamis)- sól- świeżo zmielony, kolorowy pieprz (nadaje ciekawy smak)Przygotowanie:Banalnie proste – wszystko razem wymieszać w małej miseczce i gotowe. Dip świetnie pasuje do mięs i warzyw z grilla.

  7. Plamka pisze:

    Jestem szczęśliwą posiadaczką patelni grillowej i w zasadzie nie korzystam z przepisów podczas stosowania diety. Większość mięs po prostu przyprawiam i kładę, ale z tego skorzystałam odnośnie połączenia przypraw i smaku. Efekt smakowity! :)
    A co do patelni to serdecznie polecam. Idzie zrobić wszystko bez tłuszczu. Zamierzam więcej oleju nie kupować!

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free