Rolada z wędzonego łososia

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z ryb

Składniki:

- 3 łyżki stołowe wody
- 3 jajka
- 3 łyżeczki maizeny
- 25 dag chudego twarożku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 10 dag posiekanego wędzonego łososia
- natka pietruszki
- świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Roztrzepać w miseczce jedno jajko, dodać łyżkę wody, łyżkę maizeny i z tego usmażyć cienki omlet. Tak samo zrobić z pozostałymi jajkami. Później omlety posmarować twarożkiem i na wierzch posypać świeżym szczypiorkiem, imbirem, na koniec ułożyć na to plastry łososia i posypać zmielonym pieprzem. Omlety zwinąć w rulony i zapakować w folię aluminiową. Wstawić rulony do lodówki na około trzy godziny. Po wyjęciu z lodówki pokroić rolady na mniejsze kawałki i posypać posiekaną natką pietruszki.


3 Responses to “Rolada z wędzonego łososia”

  1. Rita pisze:

    W składnikach jako miara użytej maizeny jest łyżeczka. W opisie wykonania przepisu pojawia się łyżka. Jaka jest poprawna miarka?

    Pozdrawiam

  2. kasia pisze:

    robie podobna rolade-omlet-potem serek ale bez szczypiorku,nastepnie zblanszowany szpinak i na to plastry lososia-chyba to tez dozwolone?smakuje wysmienicie!!!

  3. Marysia pisze:

    Przecież nie można warzyw w fazie uderzeniowej!

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free