Ryba zapiekana w sosie jogurtowym

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I – Dania z ryb

Składniki:

- filety ryby (np. dorsz, mintaj, morszczuk, panga)
- 1 duży jogurt naturalny 0%
- 2 jajka
- do sosu jogurtowego możemy dodać np chrzanu lub czosnku (Faza I) lub tartego ogórka zielonego (Faza II)
- przyprawy: sól, pieprz lub inne wg. własnego uznania

Sposób przygotowania:

Filety umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Jajka mieszamy z jogurtem i przyprawami, wszystko mieszamy i wylewamy na ryby w naczyniu żaroodpornym. Naczynie umieszczamy w piekarniku i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 – 200 stopni.


6 Responses to “Ryba zapiekana w sosie jogurtowym”

  1. agnieszka pisze:

    przepyszna:)

  2. aga pisze:

    ja nie polecam. możliwe, że zrobiłam coś nie tak, ale ryba się rozpadła a nie upiekła i zrobiła się z tego troszkę zupa…

  3. sweetbanana pisze:

    a ja tam pangi nei polecam jesc . chinska ryba z błota na sterydach dlatego robi sie z niej ciapa a nie ryba no i smak wiadomo jaki ;/

  4. anlob pisze:

    wyszło całkiem całkiem, ryba się nie rozpadła (morszczuk)

  5. asdfghjkl pisze:

    Z tego sosu wyszedł mi omlet -,-

  6. nana086 pisze:

    ryba najlepiej zeby byla mrożona wtedy sie nie rozleci
    Zjadliwe ale ten sos bleee nie moglam go przełknąc

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free