Sałatka łososiowa ze szparagami

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z ryb / Sałatki

Składniki:

- opakowanie 150 g wędzonego łososia
- dwie garście rukoli (można dodać inny rodzaj sałaty)
- sześć rzodkiewek
- sześć zielonych szparagów

Na sos:
- mały jogurt naturalny 0%
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- świeżo zmielony pieprz czarny lub kolorowy
- sól

Sposób przygotowania:

Łososia pokroić na kawałki. Na prze przez około 8 minut gotować szparagi. Rzodkiewkę pokroić w wąskie plasterki. W misce wymieszać: rybę, pokrojone szparagi, rzodkiewkę i sałatę. Na końcu polać sosem. Smacznego.


One Response to “Sałatka łososiowa ze szparagami”

  1. Jędrzej pisze:

    Witaj, jak wcześniej można przygotować tą sałatkę przed świętami? Ile może “stać” w lodowce? ;-)

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free