Sałatka z tuńczyka i jajek

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z ryb / Dania z jajek / Sałatki

Składniki:

- puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym
- 4 jajka
- pół selera
- 5 marchewek
- mała cebula
- łyżka dietetycznego ketchupu (opcjonalnie)
- lubczyk suszony
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować jajka. Marchewki i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową z kroplą oliwy z oliwek . Chwilę podsmażyć i później dodać ¼ wody. Gdy warzywa zmiękną i woda odparuje doprawić solą, pieprzem i lubczyk. Cebulę pokroić w małe kawałki i podsmażyć na patelni z kroplą oliwy. W szklanej, przezroczystej misce ułożyć na dnie tuńczyka wymieszanego z ketchupem dietetycznym. Na to położyć podsmażoną cebulkę. Kolejną warstwę ułożyć z pokrojonych w kostkę jajek. Lekko je posolić i popieprzyć. Na końcu ułożyć doprawioną marchewkę z selerem. Najlepiej smakuje po kilku godzinach. Smacznego!


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free