Sernik wiedeński Dukana

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II i Faza utrwalenia / Faza III – Desery / Pieczywo

Składniki:

- 4 serki homogenizowane o niskiej zawartości tłuszczu (np serki homogenizowane 3% z sieci Auchan)
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego 3%
- słodzik do pieczenia (najlepiej w płynie) ilość wg uznania ale aby ciasto było słodkie powinniśmy dać ok. 10 łyżek
- 4 jajka
- kilka kropli aromatu
- papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Otręby pszenne musimy zmielić na drobny pył, najlepiej w blenderze z ostrzami. 4 żółtka ubijamy wraz z aromatem i słodzikiem, do tego dodajemy serki homogenizowane i zmielone otręby. Wszystko to mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Na samym końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z 4 białek. Całość delikatnie mieszamy i wlewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Formę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Jak ciasto będzie gotowe uchylamy piekarnik i zostawiamy jeszcze na chwilę. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasto przed jedzeniem.


3 Responses to “Sernik wiedeński Dukana”

  1. wiolka-t pisze:

    sernik pyszny. szybko się go robi. Smakuje jak pianka. Jedynie można dać mniej słodzika,ale to kwstia smaku. Gorąco polecam!!!!!

  2. hania pisze:

    Jaki jest przepis na ten sernik? Są tu podane same składniki.

  3. Anonim pisze:

    szkoda ze autor nie napisal ilenpiec :( ale brzmi super

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free