Sos jogurtowo szpinakowy do ryby zapiekanej

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Sosy

Składniki:

- 1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
- 2 łyżki szpinaku (mrożonego lub świeżego)
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego
- przyprawy: sól, pieprz i gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka posiekanej natki zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Prosty sos do zapiekania ryby w piekarniku idealny do fazy II diety Dukana. Eliminując z sosu szpinak możemy go stosować w fazie I, otrzymamy wtedy sos jogurtowy zamiast szpinakowego. Przygotowanie jest bardzo proste, wszystkie składniki dokładnie mieszamy (można blenderem) i dodajemy sól i pieprz do smaku. Sosem zalewamy rybę w naczyniu żaroodpornym, na wierzch sosu posypujemy gałkę muszkatołową.


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free