Waniliowy budyń

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I i Faza naprzemienna Faza II – Desery

Składniki na dwie porcje:

- dwie czubate łyżki skrobi kukurydzianej
- dwie szklanki 0% lub 0,5% mleka
- łyżka słodziku w płynie
- kilka kropel aromatu waniliowego (do wersji śmietankowej w zamian dodajemy aromat śmietankowy, a do wersji czekoladowej dodajemy 2 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

W garnuszku gotujemy 1,5 szklanki mleka. W tym samym czasie mieszamy w szklance pozostałą cześć mleka ze słodzikiem, skrobią i aromatem. Gdy mleko w garnuszku zaczyna się gotować wlewamy naszą mieszankę i przez około 4 minuty gotujemy. Przelewamy do miseczek.


12 Responses to “Waniliowy budyń”

  1. Aneta pisze:

    rewelacja:)

  2. Anetak pisze:

    budyń jest przepyszny:)

  3. wrocchick pisze:

    Ten budyn uratowal dzisiaj moja diete. Po 6 dniach PP i drugim dniu PW myslalam ze oszaleje bez czekolady! Wyszedl mi troche za bardzo lejacy ale to wina proporcji ‘na oko’. Dziekuje bardzo ;-)

  4. agga pisze:

    Super! pyszny :D niesamowite, lepszy niz kiedyś jadlam robiony z paczki:D

  5. Ania pisze:

    Pycha budyń. Jak dla mnie najlepszy w wersji czekoladowej, jak na osobę uzależnioną od czekolady przystało. Polecam!

  6. Basia pisze:

    przepyszny!!!!!

  7. Ala pisze:

    …a z odrobina zelatyny i wychodzi przepyszny krem,ktorym mozna polac np.biszkopt.Potem wystarczy posypac kawa rozpuszczalna i tiramisu gotowe.Przepyszne!

  8. Joanna pisze:

    Pyszny i polecam wszystkim!!! …nie tylko na diecie;) Dziękuje za przepis i pozdrawiam:)

  9. basia pisze:

    Pyszny!

  10. ola9 pisze:

    Mam właśnie zamiar zrobić ten budyń.
    Czy moge zamiast skrobi mąkę kukurydzianą?
    Czy ten budyń można w I fazie ?

  11. aga pisze:

    Dla mnie tez pyszny deserek :D troche za malo slodki ale to kwestia mojego zlego doboru proporcji :) Dzieki!

  12. Agnieszka pisze:

    budyń pyszny ,pytanie tylko czym on różni się od tego kupionego w sklepie ? z ego co widzę skrobia także ma mnóstwo węglowodanów więc może szkoda kombinować ?

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free