Wątróbka z octem malinowym

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I– Dania z kurczaka

Składniki:

- 1 mała cebula,
- 10 dag wątróbki drobiowej lub cielęcej
- łyżka octu malinowego
- trochę słodzika wedle uznania
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pokrojoną cebulę w cienkie plastry wrzucić na delikatnie natłuszczoną patelnię teflonową, gdy się zarumieni zdjąć i przełożyć do innego naczynia. Na tą samą patelnię wrzucić umytą i posoloną wątróbkę. Smażyć z każdej strony po około cztery minuty. Jeśli nie puściła soków, należy dodać trochę wody. Zdjąć wątróbkę i wrzucić cebulę, do tego dodać ocet, pieprz i roztarty w dłoniach rozmaryn oraz trochę słodzika. Wszystko ma się chwilę poddusić pod przykryciem. Na końcu dodajemy wątróbkę i trzymamy około 1-2 minut. Potrawa jest gotowa. Smacznego!


Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free