Zapiekanka z mięsa mielonego z kaparami

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Dania z mięsa mielonego / Zapiekanki

Składniki:

- 1 kg mięsa mielonego z indyka
- 1 jajo
- 1 kostka chudego twarogu
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki otrębów owsianych
- suszone pomidory
- garść kaparów
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie lub inne według własnego uznania

Sposób przygotowania:

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, wyciśniętymi ząbkami czosnku, posiekanymi kaparami, pomidorami i przyprawami. Ser kroimy w niewielką kostkę i delikatnie dodajemy do mięsa na samym końcu. Wszystko umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku, aż góra zapiekanki się przyrumieni (około 60 minut).


One Response to “Zapiekanka z mięsa mielonego z kaparami”

  1. Anonim pisze:

    przepis ok. choc moim zdaniem za duzo kakao a za malo slodziku

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free