Zupa imbirowa z cielęciną

Odzież znanych marek za pół ceny - ZOBACZ!

Dieta Dukana przepisy – Faza naprzemienna / Faza II – Zupy

Składniki:

- 100 gram cielęciny
- pół niskotłuszczowej kostki rosołowej
- 4 plasterki obranego świeżego imbiru (do kupienia w większych marketach)
- 1 szklanka wody
- czosnek
- trochę szczypiorku lub młodej cebulki
- pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Cielęcinę myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Przyprawiamy wyciśniętym czosnkiem, solą (nie za dużo) i pieprzem. Tak doprawione mięso możemy zostawić na godzinę w lodówce aby się dobrze przegryzło. Wodę gotujemy z kostką rosołową i kawałkami świeżego imbiru. Kilka minut przed końcem gotowania wrzucamy po kolei małe kawałeczki cielęciny. Jeśli pokroiliśmy je wystarczająco drobno powinny się bardzo szybko ugotować. Gotową zupę posypać posiekanym szczypiorkiem.
__________________


One Response to “Zupa imbirowa z cielęciną”

  1. akola pisze:

    a gdzie sie kupuje takie kostki, bo ja ich nigdzie nie widziaam

Skomentuj ten przepis

Spam protection by WP Captcha-Free